Paardencoaching

  • Spiegelen met paarden
  • Gesprekken tussen de paarden
  • Zelfbewust zijn vergroten (o.a. door loswerken)

 

Het paard als spiegel van de ziel, zegt de titel van het eerste boek van Nanda van Gestel-van der Schel. Het boek dat ik jaren geleden las en met heel veel regelmaat mijn pad weer kruist. Natuurlijk gaat het ook om de inhoud van het boek, maar ik denk het meeste door de 7 woorden die alles zeggen wat de paarden mij dagelijks laten zien. Zij kunnen niet bestaan op illusies en onechtheden, maar bestaan op simpel zijn, levend in het hier en nu en waarnemen wat er echt gebeurt. Maar durven wij ons daar echt bewust van te zijn en dit met open armen te ontvangen?

Het is natuurlijk confronterend om jezelf in de spiegel te zien. Zijn we zoals we zelf denken dat we zijn? Of hebben we onszelf van alles ‘aangeleerd’? Simpelweg omdat we hebben moeten overleven in een wereld als deze, met al haar invloeden.
Zou het niet fijn zijn om te zijn wie je bent? En te staan voor wat voor jou belangrijk is! Zonder rekening te houden met wat jij denkt wat anderen van je verwachten.

Paarden kunnen je helpen in dit proces van je ware zelf ontdekken. Zij laten je zien wat er nou echt gebeurt in jou. Wij mensen kunnen onszelf namelijk opdelen in 3 delen; Voelen (denken), Zeggen & Doen. Een paard ziet alleen je ware intentie en zal je deze terug geven.

Het paard als spiegel van de ziel!

Login

Lost your password?