Samenwerken

De gezondheid van mijn paarden staan altijd voorop, ik bedoel dit dan op een holistische manier. Kijk naar je paard wat hij echt nodig heeft, zowel lichamelijk als geestelijk. In de basis betekent dit dat ik hoe dan ook elk jaar de paardentandarts en de osteopaat laat komen voor een goede check up. De jaarlijkse paarden APK.

Daarnaast vind ik het belangrijk goed te kijken naar welk harnachement past bij mijn paarden. Denk aan de comfort of juist discomfort dat een hoofdstel, bit, singel of zadel kan geven. Jij hebt toch ook voorkeur voor bepaalde kledingstukken of schoenen?

Verder probeer ik de voeding zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte van mijn paarden. Wat hebben ze nodig als aanvulling op hun dagelijkse hooi of gras rantsoen? En wat hebben ze nodig als ondersteuning bij lichamelijk werk?

Maar ik kijk ook naar wie mijn paarden in persoonlijkheid zijn en wat ze nodig hebben om hun koppie in balans te houden. Een introvert paard heeft bijvoorbeeld andere behoeftes dan een extrovert paard. En het ene paard vindt zware, complexe werkopdrachten heerlijk, terwijl de ander misschien juist van de eenvoud en het simpel samenzijn geniet.

In de loop van de jaren heb ik een aantal mensen om me heen verzameld die mij helpen dit bovenstaande zo goed mogelijk te bereiken.

Brede vakkennis als o.a. oefentherapeut, balans coach, centered riding instructeur is de basis van Ellen haar werk. Doe daar overheen een sausje van een ongelofelijk lief, zacht en begripvol karakter. En je zult voor altijd anders op je paard zitten.

De vrouw met de gouden handjes, waar mijn paarden zich veilig en begrepen bij voelen. Els is iemand die zegt wat ze denkt en in mijn ervaring het altijd bij het rechte eind heeft. Met haar brede vakkennis en sensitiviteit krijgt ze elk paard weer beter in zijn vel.

Anne is een echte vakidioot! Heerlijk, fijn en eerlijk mens, met enorm veel kennis en drive. Ze wil steeds weer meer weten en nog betere passende oplossingen te vinden voor elk paard en ruiter. Durft vernieuwend te zijn en mensen aan het denken te zetten.

Hoe gedreven kun je als paardentandarts zijn? Om vanuit je achtergrond als dierenarts nog dieper in te gaan op het fenomeen paarden gebit. Jessica is nog zo’n vakidioot waarmee ik graag samen werk. Mijn paarden vinden haar aanpak bijzonder down to earth.

Lenie heeft een breed assortiment aan ruitersport artikelen en is daarnaast zadel- en tuigmaker. Vindt de dingen die passen bij jou en je paard. En zit er iets aan harnachement niet bij voor je? Nou dan maakt ze het toch voor je. Geen enkel probleem!

Login

Lost your password?